Árvay Tokaji Édesem 2016

Státusz:
Rendelhető
Ár
2 700 Ft/palack
A borászról

A neves édesapa, Árvay János tapasztalatát Angi kaliforniai gyakorlatával, illetve a londoni Wine & Spirit Education Trust diploma kurzusa során szerzett tudásával egészíti ki. A tehetséges leány első borát, egy könnyű száraz sárgamuskotályt 2008-ban készítette el, amelyet 2009-ben egy száraz és egy édes sárgamuskotály követett, és ez korántsem a végállomás.

A borvidékről

Tokaj a tőkekirály – énekli a Belga együttes, amivel az UNESCO is egyetért, Világörökség Bizottsága ugyanis, mint kultúrtájat 2002-ben felvette a világörökségi listára. A borvidék kontinentális éghajlatú. A legtöbb helyen vulkanikus alapkőzet, illetve az ezen kialakult nyiroktalaj található. Az ásványi anyagokban gazdag vulkáni kőzeten testes, erős savgerinccel bíró minerális jegyekkel rendelkező borok készíthetők. A löszösebb talajú részek, az alacsonyabb savtartalom miatt, a lágyabb karakterű boroknak kedveznek. Az alapborok mellett az aszúszemekkel kevert „élő" fürtök együtt feldolgozása révén készül a szamorodni, illetve évszázados technológia alkalmazásával a tájegység legfontosabb bora, az aszú. Innen szállít a DiVinoba Árvay Angi, Prácser Hajni, Demeter Endre, Kardos Gábor, Ifj. Szepsy István és Wille-Baumkauff Stefán.

Divino Bazilika
Budapest, Szent István tér 3.
bazilika@divinoborbar.hu
+36 70 935 3980
Divino franchise és rendezvények
Egyed András
egyed.andras@divinoborbar.hu