Bolyki Meta Téma 2013

Status:
In stock

A BOR Évjárata: 2013 Szárazsága: félédes Eredetmegjelölés: védett eredetű oltalom alatt álló eredetmegjelölésű, Grand Superior Fajták:Hárslevelű Erjesztés: hordóban Érlelés: hordós Alkohol: 17 % Cukor: 17,6 g/l Sav: 7,5 g/l Extrakt: 47,5 g/l Kiszerelés: 0,5 l palack; hatos karton

A pince első grand superior fehérbora,a trilógia első tétele 17 gramm maradékcukorral, magas alkohollal és extrakttal. Nagy élmény: fűszeres, virágos, sárgabarackos és mézes illatban és ízben egyaránt. 6 hónap hordós és 6 hónap palackos érlelés. Kóstoláskor az első benyomást a magas alkohol adta tüzesség jelenti, amely mellett érezhető a maradékcukor-tartalom és a citrusos, fűszeres, sárga húsú gyümölcsös zamatvilág. Extrém felépítésű félédes bor, visszafogottnak ható savérzettel és hosszú utóízzel.

Price
2 890 HUF/bottle
About the winemaker

2003-óta építgeti magát, mint borász. Hosszas keresgélés után talált rá a Losonczi-völgyben lévő kőfejtőre, ahol a kőfalak 30 méter magasba törnek. Itt álmodta meg a Bolyki Birtok pincerendszerét ami évről-évre, méterről-méterre gyarapszik. A hely látványa világszerte egyedülálló. Az érlelő és feldolgozó pinceág méretei lenyűgözik a látogatót, akárcsak a borok, melyek közül a kedvencünk a DiVinoban az Indián nyár.

About the wine region

Az ország egyik legaszályosabb és leghűvösebb éghajlatú borvidéke. A megszámlálhatatlan termesztett szőlőfajtát a vidék történelme, a fél évszázados szocialista gazdálkodás, valamint a rendszerváltás óta eltelt időszak fogyasztási trendjei magyarázzák. A borvidék leghíresebb bora a több vörösborszőlő borának házasításával készülő egri bikavér, ami egy testes, karakteres, jó savgerinccel rendelkező házasított bor. A DiVino területi junibor beszállítói Bolyki Jani, Gál Titi, Gál Péter és a Bukolyi Családi Pincészet.

Divino Bazilika
Budapest, Szent István tér 3.
bazilika@divinoborbar.hu
+36 70 935 3980
Divino franchise és rendezvények
Egyed András
egyed.andras@divinoborbar.hu